Bereken de capaciteit van slibvangputten en vetafscheiders conform de EN1825

capaciteitsberekening EN 1825Deel 1: Ontwerp, eisen en beproeving, merken en kwaliteitscontrole

Deze norm specificeert definities, nominale afmetingen en de beginselen van het ontwerp, de prestatie-eisen, het merken, het testen en de kwaliteitscontrole voor vetafscheiders. Deze norm geldt voor afscheiders geschikt voor het scheiden van vetten en oliën van plantaardige en dierlijke oorsprong uit afvalwater door middel van de zwaartekracht en zonder externe energie.

Deze norm heeft geen betrekking op vetafscheiders bestemd voor de behandeling van huishoudelijk afvalwater uit keukens van particuliere woningen met een nominale afmeting van minder dan 1. De EN 1825 is niet van toepassing voor de scheiding van lichte vloeistoffen, zoals benzine, brandstof en stookolie, en heeft ook geen betrekking op de behandeling van afvalwater met uitsluitend stabiele emulsies van vetten en oliën. De norm heeft geen betrekking op het gebruik van biologische middelen (bacteriën en enzymen).

Deel 2: Bepaling van nominale afmeting, installatie, functionering en onderhoud
Deel 2 geeft een leidraad voor de selectie van de nominale afmetingen, de installatie, de exploitatie en het onderhoud aan vetafscheiders vervaardigd in overeenstemming met EN 1825-1.

Ga naar capaciteitsberekening.nl voor het berekenen van de minimale grootte van de afscheider.